Montage

De aanschaf van een PV installatie is stap 1, maar de belangrijkste stap is misschien wel de montage ervan. Liggen de panelen recht op het dak? Zijn er tussen de panelen voldoende ruimtes gelaten (in verband met uitzetten)? Zit er voldoende ruimte tussen het dak en de panelen (in verband met koeling)? Is er niet in de stromende regen gemonteerd? Allemaal aandachtspunten die de werking van de installatie voor de komende jaren kan beïnvloeden.

Omdat montage dus nauw luistert hebben wij overeenkomsten gesloten met diverse montagebedrijven die allemaal werken volgens strenge richtlijnen en/of zijn aangesloten bij de branchevereniging Uneto VNI. Ook werken zij alle volgens de VCA veiligheidseisen.

afbeelding produkten montage 9                       afbeelding produkten montage 8

De door ons gebruikte montagesystemen zijn uitvoerig getest en gecertificeerd en voldoen volledig aan de geldende eisen en normen zoals de NVN 7250 en het Nederlands bouwbesluit. De meeste systemen worden geleverd met een aantrekkelijke garantie van 20 jaar, hiermee is de kwaliteit van het systeem gewaarborgd en biedt het de zekerheid die nodig is.

Onze adviseurs letten er op dat het effect van schaduw op de zonnepanelen tot een minimum wordt gereduceerd. De montagebedrijven doen op dit gebied nog een extra controle. Mocht dat onvermijdelijk zijn, dan kunnen meerdere omvormers worden gebruikt, of omvormers met meerdere MPP trackers of specifieke software in de omvormer die de negatieve invloeden van schaduw binnen het systeem beperkt houdt.

20140916_152700                                                                 afbeelding produkten montage 3

Er wordt uiteraard ook rekening gehouden met de plaats van de kabeldoorvoer en van de omvormer, zodanig de afstand tussen de panelen en de omvormer niet meer dan 15 meter bedraagt en dat een AC (wisselstroom) kabel naar de meterkast correct kan worden aangebracht.

Vanaf 2017 groeit de markt voor zonnepanelen explosief. Nederland kent de snelstgroeiende markt binnen de EU. Dat is natuurlijk fantastisch, maar brengt ook met zich mee dat er in Nederland een tekort is ontstaan aan goede monteurs en elektriciens die de zonnepanelen kunnen monteren en aansluiten. Ook wij merken dat en we gaan tot het uiterste om de tijd tussen aankoop en montage en aansluiting tot een minimum te beperken.