LED verlichting

Een LED is een elektronische component, een halfgeleidercomponent dat licht uitzendt als er een elektrische stroom in de doorlaatrichting doorheen loopt. Deze diode wordt ingebouwd in een kleine doorzichtige behuizing van een paar millimeter groot, die tevens als lens werkt. LED verlichting heeft een enorme ontwikkeling doorgemaakt en is leverbaar in alle soorten, maten en kleuren.

afbeelding produkten LED 16              afbeelding produkten LED 21       afbeelding produkten LED 20

Na de uitvinding van de gloeilamp zijn de spaarlamp en de LED-verlichting de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van verlichting. LED-verlichting heeft, naast het algemeen bekende lage elektriciteitsverbruik, nog een aantal belangrijke voordelen

– Lage achteruitgang van de lichtopbrengst (tot 30%).
– Geen net- en harmonische vervuiling.
– Levensduur van meer dan 40.000 uur.
– Terugverdientijd tussen 1 en 3 jaar.
– Helder en rustig licht; goed voor de concentratie.
– Trekt geen insecten aan en er treedt geen verkleuring van producten op.

De besparing op het elektriciteitsverbruik kan wel oplopen tot 70% ten opzichte van de traditionele verlichting.

Er zijn kortom weinig redenen om niet over te stappen op LED-verlichting. Vooral binnen het bedrijfsleven is het uitermate interessant om LED-verlichting te plaatsen. De terugverdientijd is erg kort en de maatschappelijke opinie vraagt erom dat, in het kader van duurzaam ondernemen, bedrijven een duurzaam imago creëren. Voor de aanschaf van LED-verlichting bestaan aantrekkelijke fiscale regelingen, zoals de Energie Investeringsaftrek (EIA) en Kleinschaligheids Investeringsaftrek (KIA).

De LED-verlichting die wij leveren kan grofweg gesplitst worden in 4 categorieën.

– LED TL buizen die zonder enige aanpassing de gewone TL buizen vervangen. Toepassing is vooral interessant in pakhuizen, koelhuizen, parkeergarages, gangen en trappenhuizen, etc., maar ook voor industriële en commerciële gebouwen met 24 uur verlichting.

afbeelding produkten LED 24

– LED panelen die geschikt zijn voor montage in (systeem)plafonds en voor wandmontage. Deze panelen worden vooral toegepast in woningen en op kantoor. Als optie zijn deze panelen dimbaar.

afbeelding produkten LED 26                             afbeelding produkten LED 27
– Industriële LED-verlichting. Lichtunits met een (relatief) hoog wattage die dienen ter vervanging van de zgn. kwiklampen en worden toegepast in de levensmiddelen industrie, zware industrie, productie hallen, koelhuizen, luifels van tankstations, loodsen en in opslagruimten.

afbeelding produkten LED 7
– LED systeemverlichting. Het gaat hier om Led spotlights voor het aanlichten van objecten. Vooral geschikt voor toepassing in showrooms, winkels, hotels en musea.

afbeelding produkten LED 15